Sunday, November 6, 2011

kacak jelita sahaja

assalamualaikum.


jam tunjuk pukul 4.30 petang. guwa tengah buat assignment. tiba-tiba, rasa penat lak badan ni ngadap laptop lama-lama. tapi dalam penat-penat ni makin laju lak jari ni main-main kat keyboard laptop. guwa macam terpandang satu benda menarik. 


"ok. fine. take five la jap. apa salahnya, ye dak?" getus hati guwa. 


pastu guwa tekan satu link ni. pastu dia bawak guwa pergi kat satu link yang lain. pastu kan, dia suruh guwa tekan satu button ni. guwa pun tekan la. pastu kan, keluar la benda yang guwa sebenarnya tak nak tengok pun. tapi da tertengok, nak buat cane. korang nak tengok jugak ke ?



tapi tapi tapi,
video ni hanya untuk mereka yang berjiwa kental sahaja tau. nanti tak pasal-pasal guwa pulak yang nak kena tanggung bil hospital lu. guwa da buat disclaimer ni.



nah.


siapa yang rasa dia kacak macam orlando bloom, jelita macam miranda kerr, sila lah layan VIDEO ni. oh, yang tak kacak dan cun sila jangan tengok ye. ;p




*********************************************************


dah tengok ?

amacam ? 

dah korang rasa diri korang kacak jelita pasaipa ?





*last-last tengok jam dah pukul 6.30 petang. take five la sangat kan. demmm.

sila ingat ini



jangan ingat dia yang berwajah brutal akan membiarkan sahaja anak kucing yang kelaparan terkandas di dalam longkang, 
mungkin dia akan bertindak sebaliknya.


jangan ingat dia yang sopan tutur bicaranya tidak pernah mencarut, 
mungkin dia lah raja carutan.


jangan ingat dia yang kamu anggap kawan itu adalah kawan sejati, 
mungkin dia lah yang akan meninggalkan kamu terkontang-kanting tatkala belenggu membelit dirimu.


jangan ingat dia yang diam hanya merupakan tunggul yang tidak berguna,
mungkin dia mempunyai idea-idea bernas yang tidak sampai dek akalmu.


jangan ingat dia yang rendah kelasnya yang sering menerima kerlingan sinis masyarakat hanya membawa sial,
mungkin dia lah yang akan membuat kamu melutut di depan nya satu hari nanti.



sila ingat ini.

Wednesday, November 2, 2011

i'm okay

Thursday, June 30, 2011

online business

assalamualaikum.

berikut adalah perbualan di  antara mak, bapak, dan si anak, along.



ALONG : mak, bapak. along rasa along nak kerja la. cuti semester ni pun lama. bila dapat gaji, boleh jugak ringankan beban mak dengan ayah.

MAK : elok lah tu along. boleh kamu timba pengalaman. kamu cari la kerja yang elok-elok sikit. kalau kamu bekerja sampai penat-penat, mak tak nak bagi la. kesian mak nengok kamu nanti.

BAPAK : kamu tak nak buat bisnes sendiri ke?

ALONG : along ingat nak buat bisnes kat internet la, pak. bisnes online. senang sikit, ye dak?

BAPAK : elok jugak tu. kamu nak buat bisnes apa?

ALONG : jual ice-blended online. siapa nak boleh order. nanti along pos lah kat rumah diorang.

MAK & BAPAK :        (-__________-")

Monday, June 27, 2011

LOYAR PURAK-PURAK

Assalamualaikum eberibadi.

sori la ye, dah lama giler guwa tak hapdet..*eleh, lu hapdet ke, tak hapdet ke, ada guwa kesah ? bajet blog lu meletop kebaboom la sangat.* haha.

sepanjang peninggalan guwa yang memberi peluang kepada labah-labah untuk melebarkan sawangnya di blog guwa hingga tebai bebenor ni, guwa ada la kumpul story-story barang sebakul dua untuk di kongsi dengan korang. ececece. intro tak boleh blah lansung.

sepanjang awal bulan jun sehingga awal bulan julai, guwa adalah seorang pelajar praktikal. busy lah sikit jawabnya. sedangkan fesbuk pun guwa jarang-jarang nak bukak, inikan pulak hapdet blog. maaf ye sahabat-sahabat yang menantikan entri baru dari guwa. *sumpah ayat macam mintak pelempang.*

guwa berpraktikal di mahkamah tinggi, mahkamah majistret dan sesyen. lokasi mahkamah takyah tau ye. nanti kalau tersilap tulis guwa takde la kena saman. sia-sia je hidup nanti. kat mahkamah ada lah bercampur gak dengan real laywers, so terpalit gak la feeling jadi real lawyers tuh. ekeke.

macam-macam orang guwa dah jumpa. orang kena tuduh (OKT) pulak ada yang muka macam kat dahi dah dicop 'aku penjenayah'. ada pulak muka macam suci giler, skali pandang tak sangka dia penjenayah. ingatkan calon imam muda datang buat promosi ajak join program astro tuh.



KES-KES


dadah, rasuah, bunuh, rogol. kes-kes cenggini memang biasa kat sini. tapi, dadah dengan rasuah, guwa macam tak amik port sangat. kalau kes bunuh dengan rogol, guwa teruja lain macam beb. siyes lain macam. kalau ada kes cenggini, guwa suka masuk court semata-mata nak tengok muka OKT. semata-mata okay ! haha. guwa pernah curi-curi berbual dengan OKT yang sebenarnya memang dilarang pun mengikut peraturan. haha. hoyeahh. chill la bro. law was made to be broken. nak tambah syok lagi, OKT yang guwa ajak berbual tuh adalah perogol. tadi guwa nak pegi borak dengan OKT yang kesalahannya membunuh, tapi spoil la, pendakwa raya tak bagi la pulak..cessss..

sepanjang praktikal ni, guwa macam dah boleh buat statistik dah. penjenayah lak banyak lelaki. kalau kes dadah, mostly orang cina dengan melayu. kes rasuah pulak mostly melayu gak. kalau kes bunuh, mostly orang india. kalau kes rogol pulak, pun mostly orang melayu. guwa sebagai orang melayu berasa bangga giler dengan pencapaian orang melayu wehh. melayu boleh ! marilah kita jadi penjenayah beramai-ramai. barulah kita berjaya mencapai wawasan 2020. silap-silap tahun 2020 bila cikgu tanya murid-murid apa cita-cita bila besar nanti, saya nak jadi penjenayah. kalau kerja penjenayah dah full, hackers pun boleh la cikgu.



ROGOL


seriously shit giler weh kalau cenggini. pulak, ada kes juvana empat orang budak lelaki rogol seorang budak perempuan. kes 20 orang rogol sorang perempuan pun ada wehhh ! siyesly guwa terpana.

guwa faham, susah nak jadi lelaki zaman sekarang ni. toleh kiri nampak awek pakai baju yang see through menyerlahkan cleavage yang nyata, ditambah pula colour bra yang vibrant. toleh kanan, nampak pulak awek pakai mini skirt ber g-string duduk silang kaki. gebu pulak tu pehanya. awek kat depan pulak mempunyai pinggul berukuran 36, dok jalan lenggang-lenggok sambil main rambut ditiup angin sepoi-sepoi bahasa. awek kat belakang pulak, sopan luarannya, bertudung, tapi skill menggoda lelaki memang power, sampai tersungkur anak adam dibuatnya. goyah iman di buatnya. tapi, apa yang guwa tengok dekat court ni, lain beb. mostly, perempuan ni kena rogol. maksudnya secara paksaan. takde unsur kerelaan. kalau lu usik budak bawah umur, rela ke, tak rela ke, lu tetap rogol beb. bab-bab rogol ni guwa cam emosi sket. almaklumlah, guwa perempuan.

apa yang guwa nak kata kat sini, memang payah jadi lelaki zaman ni. dugaan hebat beb. apa yang guwa boleh kata, lu orang lelaki, jaga la iman lu baik-baik. kalau tak boleh tanam iman tebai-tebai, sedang-sedang pun cukup la. lu jaga yang basic pun da cukup. slowly la pastuh move on to the next stage of iman. kalau nak salahkan media ker, pornsite ker, memang tak boleh. as the matter of fact, internet is borderless. benda-benda cenggini ikut iman beb. kenapa guwa tak nasihatkan orang perempuan ? lelaki, lu kena paham, syaitan gunakan perempuan sebagai medium untuk menggoncangkan iman anak adam. even kalau perempuan tuh tutup aurat bertudung litup, nafsu lelaki ni lain pandangannya. acaner tuh ? guwa nak pesan, lu sebagai anak adam diturunkan di muka bumi sebagai khalifah dan pelindung anak hawa. cuba bayangkan kalau mangsa rogol tuh mungkin terdiri dari family korang ? ditambah pula selepas dirogol, mangsa dibunuh kejam.



*p/s : kalau lu pernah rogol orang, pernah main dengan anak dara orang, jangan harap nak dapat awek suci giler punya. lu taat Allah dulu, lu hormat makhluk Allah dulu, baru lu dapat awek seangkatan macam lu.

Thursday, May 19, 2011

REVIEW NUR KASIH THE MOVIE

Assalamualaikum.

Tadi guwa exam. Law of Tort II. Disebabkan guwa terkilan dengan guwa punya exam, guwa decide nak pegi tengok wayang. so, guwa pegi la dengan aweks-aweks guwa. sorry bro, guwa tak minat duduk dalam wayang gelap dengan balaks-balaks. maksiat. haha. lagipun aweks-aweks ni yang ajak, guwa on jer. mereka juga lah yang memilih cerita untuk ditonton. sekali lagi , guwa on jerr. seriously, time citer Nur Kasih ni play kat tv, guwa bukan nyer amik port sangat. ajaib sungguh kalau tetiber nampak guwa tengok citer tuh, melainkan time tuh ada scene yang remy ishak berlakon. haha.








bagi guwa yang da pegi nengok citer ni, guwa bagi rate 4.5 bintang out of 5. 




PELAKON

pelakon-pelakon dia takyah cakap la. terbaek punya. hasil kerja mantap jelas terpancar. haha. kalau tidak masa kan MANUSIA INI yang pada mula nya duduk bermalas-malasan terus duduk tegak pabila kelibat jehan miskin terpampang di skrin putih. ohh dunia ! seriously, pada pandangan keperempuanan guwa, guwa prefer tiz zaqyah dengan ayu raudah bertudung. cantik gile wehh ! guwa mungkin kedengaran seperti lesbo, tapi itu hanyalah reaksi duniawi yang selalu tertarik dengan objek-objek yang cantik. *ohh, lupa nak bagitahu. bulan enam nanti guwa dengan remy ishak nak nikah. jemputlah datang ye. haha*



FEELING

bagi sesiapa yang hati lembut, bawak la bekal tisu tesco banyak-banyak. sedangkan guwa yang hati separa lembut ni pun menetessss, apatah lagi yang mereka yang berjiwa umpama agar-agar santan. *lama dah tak makan agar-agar santan. tiberrr.* kalau nak test tahap kelembutan hati korang, cer pegi try baca MR. K PUNYA BLOG. kalau baca blog mr. k pun korang dah tangkap leleh, memang patut la korang bawak tisu tesco banyak-banyak. kenapa mesti tisu tesco ? kalau tak nak, tisu mydin pun boleh. haha. MANUSIA INI PULAK memang sengal. guwa tengah feeling-feeling, tiber dengar pulak beliau cakap 'lawak la ! lawak la !' Ngenggggg. Potong laaa~




JALAN CERITA

menarik. tak tergantung. senang nak paham. even di awal cerita ada flashback, still korang akan boleh tangkap.



DIALOG

susah nak jumpe dialog yang berjela-jela tapi pointless dalam citer ni. ayat citer ringkas but captured the heart. mostly banyak ayat-ayat yang ke arah ketuhanan yang banyak bagi motivation. guwa suka part ni.



LOCATION


banyak view yang cantik-cantik gila dalam citer ni. yang kat sawah padi, yang kat jordan.. superb gile wa cakap lu. lagi sengal bila kawan guwa siap da feeling-feeling macam tengok jejak rassul da bila ada scene kat jordan. *haa elok la tuh, tinggal siap nak tunggu azan maghrib maka lengkap la bulan ramadhan kita ye adik-adik.*





For those yang belum tengok citer ni, sila la tengok ye. citer ni bukan takat nak bersedih berjiwang tangkap leleh, but citer ni actually one of the method untuk kita ingat kat Allah. this story is full with moral value. ini bukan filem picisan.






"Semakin sempit derita menghimpit, semakin besar rahmat Tuhan menghampiri- Nur Amina"





p/s :  pasni nak tunggu citer Transformer 3 pulak. al maklumlah, bekas boyfriend jadi hero. kena support. teehee~ 

Sunday, May 15, 2011

Stress dengan hidup ? Rujuk nombor enam.




Pernah tak korang frust dengan apa yang berlaku dalam hidup korang? 
Benda yang korang rancang baik punya tapi last-last ke laut jugak semuanya? 
Pernah tak korang rasa down gila punya gila sebab korang tak expect hidup korang begitu begini punya complicated? 


Well, jika korang rasa stress yang tak terkawal dengan hidup, sila rujuk nombor enam.





6# Beriman kepada Qada' dan Qadar








P/S : Allah tak menjanjikan hidup ini mudah. 
Tapi, jika di dalam hidup kita berpegang kepada Allah, 
insyaAllah segala urusan kita akan dipermudahkan oleh Allah.

Tuesday, May 10, 2011

i stalk your profile



ini kisah sedihku
aku mengharapkan sesuatu yang tak pasti

di saat kau di sisiku
hidupku terasa indah
hidupku penuh warna-warni 
seperti pelangi

ku akui ku rindukan mu
saat kau tiada di sisi
hancur hatiku bila kau sudah berpunya

i stalk your profile when i miss you
tengok semua gambar you tanpa jemu
i stalk your profile when i miss you
adakah kau juga memikirkan ku

semua gambar-gambar you bersama si dia
dalam caption nya kata mu 'aku cinta dia'
reaksi ku meluat tapi sedih pun ada
memang kau ini player tapi malangnya ku mahu kau jua

i stalk your profile when i miss you
tengok semua gambar you tanpa jemu

i stalk your profile when i miss you
adakah kau juga memikirkan ku

kau seolah memberiku harapan
di saat sunyi rasa kesepian
kau seolah memainkan perasaan
ingin ku membenci mu tapi aku yang tak tahan

i stalk your profile when i miss you
tengok semua gambar you tanpa jemu
i stalk your profile when i miss you
adakah kau juga memikirkan ku

adakah cinta dibalas....



Sunday, April 17, 2011

SEDIHNYA ! BARU JE TAHU TADI...



2 jam lepas, guwa baru discover yang guwa lahir dalam bulan Sya'aban. sedihnya sebab baru tahu tadi. sedih sangat-sangat. sebab baru tahu tadi. guwa betul-betul sedih ni sebab ni kali ketiga guwa repeat kesedihan guwa. =(


Guwa lahir 17 Sya'aban 1411. Hari Isnin. Pukul 1.54 tengah hari. 


SEDIH #1
Kesian kat mak guwa. yelah, kan guwa lahir dalam bulan sya'aban. lepas sya'aban kan ramadhan. dan lepas bersalin kan kena pantang. maknanya mak guwa tak dapat la berpuasa di bulan ramadhan pada tahun itu kerana berpantang setelah melahirkan guwa. get da point fella?


SEDIH #2 
Kesian kat mak guwa. juga tidak ketinggalan bapak guwa. guwa kan lahir hari Isnin. so, maknanya weekday la. kesian kat mak guwa sebab kena amik cuti sebab guwa da karate-karate nak keluar. kesian juga dekat bapak guwa sebab terpaksa amik cuti dan kerana itu tidak dapat mengumpul cuti terbanyak dan menjadi staff of the year di opis beliau. dan tidak ketinggalan kesian juga pada doktor dan nurse-nurse yang bertugas di labour room pada waktu itu kerana tidak dapat menikmati lunch hour mereka di kafe hospital yang indah.


SEDIH #3
Kesian kat guwa sendirik sebab tak dapat nak jadi anak yang baik kepada mak bapak guwa even guwa selalu dan non-stop dalam menyusahkan diorang. OH !


Time google tadi, guwa jumpa benda ni. rase macam nak share dengan korang. TEKAN SINI DULU baru try usha kat bawah ni ok fella? =)

Huraian mengenai karakter atau personaliti diri anda dalam kalender islam:


Muharram
Bersifat pendiam, sihat fikirannya. Mungkin akan menjadi bodoh jika tidak mendapat didikan yang sempurna, walaupun begitu, jika dididik dengan baik, dia boleh menjadi cerdik kerana bakat fikiran yang pintar cerdas ada padanya. Dia mempunyai keinginan yang baik dan selalu berada dalam selamat.


Safar
Tabiatnya buruk. Dia tidak suka mengakui kesalahannya. lbubapanya perlu mendidiknya bagi menghilangkan tabiat buruk itu, jika tidak, kehidupannya akan menjadi susah di kemudian hari. Walaupun begitu, sekiranya dia melakukan sesuatu untuk kepentingan dirinya, selalunya ianya akan mendatangkan hasil.


Rabiul Awal
Perwatakannya baik. Mungkin dia akan mendapat pangkat besar, menjadi orang berpengaruh atau kaya tanpa diduga. Dalam pekerjaan ramai yang suka. Sifat negatif dirinya termasuklah kurang sabar, hatinya keras dan mudah marah.


Rabiul Akhir
Perwatakannya jahat. Hatinya tidak tetap. Fikiran dan kemahuannya lemah, buruk nafsunya, kasar wataknya, mudah mengangkat tangannya. Kehidupannya menjadi sukar kerana tabiat buruknya itu. Ibubapa menempuh kesukaran dalam mendidiknya.


Jamadil Awal
Dia mempunyai tingkat keyakinan yang tinggi. Dia berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekadnya itu akan menunjukkan hasil usahanya, yang menemui kegagalan juga.


Jamadil Akhir
Wataknya berani, dia hormatkan orang lain. Berbagai kepandaian ada padanya. Apabila dia tahu bahawa dia salah atau keliru maka dia mudah mengakuinya, tapi bila dia tahu dia benar, pendiriannnya keras dan tidak mahu mengalah. Semasa kecilnya, ibubapanya perlu mendidiknya dengan baik agar terserlah sifat-sifatnya yang baik itu, kerana jika betul didikannya, masa dewasa ia akan menyenangkan kedua orang tuanya.


Rejab
Semasa kecilnya dia degil dan nakal. lbu bapanya patut mendidiknya dengan baik agar dia dapat menerapkan nilai-nilai yang baik. Ketika sudah dewasa, dia suka bersikap merendah diri dan bersikap tidak tahu menahu. Ini agak berlainan dari sikapnya semasa kecil. Walau bagaimanapun hidupnya selamat dan sentosa.


Sya’aban
Perwatakannya baik. Hidupnya selamat dan rezekinya tidak putus-putus. Sewaktu kecilnya dia mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. Kelakuannya baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang padanya. Masa dewasanya dia akan berjaya dalam segala kerjayanya dan mudah mendapat rezeki.


Ramadhan
Dia baik, pendiam, suka merendah diri. Dia tidak angkuh kepada teman yang dikenalinya. Dia tidak suka menonjolkan diriya. Kehidupannya selalu selamat.


Syawal
Perwatakannya keras. Hatinya keras. Dia tidak suka dikalahkan oleh orang lain. Hal ini membahayakan hidupnya, oleh itu ibu bapanya perlulah mendidiknya dengan betul bagi menghilangkan tabiat buruknya itu. Jika tidak kehidupannya menjadi susah kerana perangai keras hatinya, dan dia selalu bergaduh terutamanya dalam hal mencari rezeki.


Zulkaedah
Perwatakannya pendiam. Banyak perkara baik pada dirinya berubah menjadi buruk. Dia banyak berfikir, kerana sifat ini, satu hari nanti dia akan mendapat hasil yang baik dalam kehidupannya. Tetapi oleh kerana banyak berfikir, perbuatannya kadang kala menjadi keliru. Dia seharusnya bertindak tanpa terlalu banyak berfikir untuk mendapat hasil yang yang memuaskan.


Zulhijjah
Jika dia jahat dia terlalu jahat, jika baik terlalu baik pula. Dia sering mendapat padah dari perbuatannya sendiri. Dia sukar mengawal perasaannya, kadangkala terlalu berlebih-lebihan atau sebaliknya. 0leh kerana dia tidak dapat memberikan garis pemisah, dia sukar mempertimbangkan baik buruk perbuatannya. Dia seringkali menyesal kerana kurang hati-hati dan kurang pertimbangan.

NAK MEREPEK BOLEH?



MAK AIHHH. BOSAWANG BONAR BLOG DEN NI HAA !


Lama gile kowt tak hapdet. takde la lama gile. tapi lama la jugak. tapi takde la sampai gile lama. okay, ini gile. 

Lately, guwa cam banyak dilema perasaan. jiwa kacau dengan masalah duniawi. dengan benda-benda yang boleh membuat otak anda cramp bila memikirkannya, tidak lupa juga benda-benda yang boleh membuat jiwa anda remuk-hancus-lunyai jika anda start untuk memikirkannya. ohh dunia, tolang jangan kejam sangat boleh?

so, bila guwa mulai untuk stress, guwa bukak youtube, guwa layan raja lawak dan maharaja lawak. dan guwa start untuk gelak dengan begitu kuat sekali. HUAGRRGGHAHAHA. dengan itu, guwa lega. tapi jikalau youtube lambat loading, guwa akan stress kembali.

Tapi, rumet guwa tegur bila guwa gelak kuat-kuat di pagi malam. kerana takowt akan ada suara-suara yang bakal meyambut hilaian gelak tawa guwa di tepi tingkap. so, terpaksa la guwa gelak slow-slow sambil menekup tangan di mulut umpama seorang gadis yang gelak manja-gembira apabila menerima lamaran seorang jejaka. gelak begini lagi buat guwa stress. oh dunia !


GUWA STRESS. SO, GUWA START MEREPEK. ANYWAY, MUKA LEGEND, TAPI HATI KIUT. *TIBER* HAHA

Monday, March 7, 2011

I LOVE YOU !


Hello u'olls. errkk. ok ok. Assalamuaalaikum awak semua. =p

play play ! kasi feel sikit time baca. =)

Entri kali ni guwa nak dedicate especially untuk kawan-kawan guwa. Seperti yang satu dunia dah sedia maklum, tanggal 4 purnama 3 harituh, guwa dah officially jadi tua. *statement orang tua riak takbur berlagak shaitonirajjim.* Ehem ehem. Biasalah, guwa kan awek bruno mars, time burfday guwa, paparazi banyak gila kejar guwa u'olls ! ohhh gosh ! *ok, sila tampar guwa laju-laju sekarang.* Umur ?? ohh, no no no ! guwa tak mau lah u'olls depressi kalau tau umur guwa. Haha. *angkat kening angkat kening*

Back to reality, guwa nak dedicate entri ni untuk kawan-kawan yang guwa shayang shangat-shangat. Aksi-aksi yang korang buat untuk guwa betul-betul telah kasi luluh guwa punya jantung. *apasal bunyik macam lucah je ayat ni ?*


















THANX TO ALL MY SAYANG-NESS ! THERE'S NO EXACT WORD TO EXPRESS MY GRATITUDE . GUWA TERHARU GILER. SIYES TAK TIPU. teehee ~ =D



thanx Loyar Lawa ! 

p/s :   lovesssss !

Friday, February 11, 2011

will you marry me ???



WILL YOU MARRY ME BRUNO MARS ??? 
I'M PROPOSING YOU RIGHT NOW. 
(>.<)


*cehh, memang la berani nak propose, sebab konpom-konpom si bruno tuh takkan baca. haha.

Bruno Mars - Just The Way You Are [Official Video]




Bruno Mars - "The Lazy Song" (Studio Session) LIVE!!!!





Travie McCoy: Billionaire ft. Bruno Mars (LIVE ACOUSTIC)




Friday, February 4, 2011

tak salah kalau banyak kelemahan diri



Tak salah kalau banyak kelemahan diri,
Baguslah tu. 
Takde lah timbul perasaan riak. 

Tak salah kalau banyak kelemahan diri,
Baguslah tu. 
Omputih kata, low profile beb !


Tak salah kalau banyak kelemahan diri,
Baguslah tu. 
Perasaan malu tu masih menebal.

Sangat salah kalau dah banyak kelemahan diri,
Pulak gunakan kelemahan orang lain nak tutup kelemahan sendiri.
Ouhh, annoying like hell.



Sangat salah kalau dah banyak kelemahan diri,
Pulak kutuk-kutuk orang lain macam diri sendiri bagus gila.
Ouhh, annoying like hell.

Sangat salah kalau dah banyak kelemahan diri,
Pulak membangga gila dengan kekuatan diri yang sebesar bijik sawi.
Ouhh, annoying like hell.



*Amaran keras : Like seriously, annoying like hell.

Thursday, February 3, 2011

politik itu kotor




Guwa takkan pernah minat dengan politik sebab politik itu kotor. Guwa neutral. Dari kecik dulu guwa memang anti dengan politicians yang pakai kot, tuxedo segala bagai. Cakap pum pang pum pang tapi last-last habuk pun tarak. Sorry, guwa takde explanation for that hatred. It comes naturally dude! Malas lah guwa nak tulis banyak-banyak. Tulis banyak-banyak kang masuk ISA lah, Akta Hasutan lah, AUKU lah. Tulis sikit tak boleh, cakap sikit tak boleh. Macam mana lah nak maju kalau tak boleh nak terima idea orang lain. Guwa pun bukan nyer liberal sangat. Seriously, guwa conservative gila. Tapi guwa rasa kalau setakat dengar pandangan orang lain, it's not a big deal. Just listen. It helps. Seriously. Nak terima ke tak idea tuh,  itu belakang kira. Politik dengan Islam memang sebati, tak boleh nak lari. Since zaman nabi-nabi dulu politik memang dah lama wujud, tapi okay jer time tuh. Rakyat tak banyak bunyik pun.


Politik harus seiring dengan Islam. Lebih baik, Islam di letakkan di hadapan politik.
Tapi zaman sekarang, politik berada di hadapan Islam. Lebih teruk, politik bergerak tanpa Islam.
Dan lebih teruk, politik di hujani oleh orang-orang yang jahil tentang Islam.



Chiiiooow !


Thursday, January 27, 2011

my only ONE..



Ku menatap dalam kelam,
Tiada yang bisa ku lihat,
Selain hanya namaMu,
Ya Allah..


Esok ataukah nanti,
Ampuni semua salahku,
Lindungi aku dari segala fitnah..


Kau tempatku meminta,
Kau beri ku bahagia,
Jadikan aku selamanya,
HambaMu yang selalu bertaqwa..


Ampuniku ya Allah,
Yang sering melupakanMu,
Saat Kau limpahkan kurniaMu,
Dalam sunyi aku bersujud...

Monday, January 24, 2011

MARS's WORDS FOR VENUS



We guys don't care if you talk to other guys.



We don't care if you're friends with other guys.





1 ) But when you're sitting next to us, and some random guy walks into the room and you jump up and tackle him, without even introducing us, yeah, it pisses us off.


2) It doesn't help if you sit there and talk to him for ten minutes without even acknowledging the fact that we're still there.


3) We don't care if a guy calls OR TEXTS you, but at 2 in the morning we do get a little concerned.
    Nothing is that important at 2 am that it can't wait till the morning.



4) Also, when we tell you you're pretty/beautiful/gorgeous/cute/stunning, we freaking mean it.
    Don't tell us we're wrong. We'll stop trying to convince you.


5) The sexiest thing about a girl is confidence.Yeah, you can quote me.


6) Don't be mad when we hold the door open. Take Advantage of the mood I'm in.


7) Let us pay for you!Dont 'feel bad.We enjoy doing it.


8) Smile and say "thank you".


9) Kiss us when no one's watching. If you kiss us when you know somebody's looking, we'll be more   impressed.


10) You don't have to get dressed up for us.


11) If we're going out with you in the first place, you don't have to feel the need to wear the shortest skirt you have or put on every kind of makeup you own.


12) We like you for who you are and not what you are.


13) Honestly, i think a girl looks more beautiful when she's just in her pj's. Or my tshirt and boxers, not  all dolled up.


14) Don't take everything we say seriously.


15) Sarcasm is a beautiful thing. See the beauty in it.


16) Don't get angry easily.


17) Stop using magazines/media as your bible.


18) Don't talk about how hot Chris Brown, Brad Pitt, or Jesse McCartney is in front of us.
      It's boring, and we don't care. You have girlfriends for that.


19) Whatever happened to the word "handsome"/'beautiful"I'd be utterly stunned by a girl who greeted me with "Hey handsome!" instead of "Hey baby/stud/cutie/sexy" or whatever else you can think of.
On the other hand I'm not saying I wouldn't like it either ; )


20) Girls, I cannot stress this enough: if you aren't being treated right by a guy, don't wait for him to change!


21) Ditch his sorry butt, disgrace to the male population and find someone who will treat you with utter respect. Someone who will honor your morals.


22) Someone who will make you smile when you're at your lowest.


23) Someone who will care for you even when you make mistakes.


24) Someone who will love you, no matter how bad you make them feel.


25) Someone who will stop what they're doing just to look you in the eyes....and say "I love you" ..and actually mean it.



Girls, give the nice guys a chance.



  • Guys, repost this if you agree.
  • Girls, repost this if you think it's cute.
  • Every Guy who isn't a jerk will agree with this,so we hope that all the girls that read this will repost this.



cik lolipop : this is totally awesome ! =)

Wednesday, January 5, 2011

sesi temubual...






guwa telah di tag oleh nik imana untuk jawab soklan-soklan kat bawah nih. hadooiiiyaii..
tengok soklan-soklan dia jer, guwa pikir dua tiga kali nak jawab ker tak, takmao jawab boleh tak.

siapakah nama anda yang sebenar? (maknanya)
nama penuh : Nur Amirah
Nur maksud dia Cahaya
Amirah maksud dia Puteri
So, Nur Amirah = 'Cahaya Puteri'
tapi guwa x macam puteri lansung. guwa kasaq. gedik-gedik bukan makanan guwa. hahaha



pernah x anda jatuh cinta? (ceritakan sikit)
jatuh cinta yaww ! bunyik cam best jer cintan-cintun nih. haha. ohh menarik giler you !
ok, next question ! haha



apakah yang anda cintai buat pertama kali nya?
hadoiii.. pasaipa susah-susah soklan nih? 
semua guwa suka. sekali guwa da suka sesuatu, till the end guwa akan suka.
tuh pasai tak buleh nak bagi exact answer. hehe


sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri? (nyatakan knp)
suka. guwa punyer kelebihan ialah membebel. haha. cuba tengok dari positif side nyer. kalo guwa tak suka something, guwa akan membebel. membebel sampai guwa da chill habis. kejap jer pown. haha. at the end, marah guwa da hilang, hati guwa tak sakit dah.
tak elok pendam perasaan tuh. mari lahh beramai-ramai ikut cara guwa. haha


pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan?
pernah. kalau guwa da tak buleh bawak sangat masalah guwa, guwa akan nangis. guwa segan nak nangis kat depan orang. so, nangis sorang-sorang je la. hehe.
ada sekali tuh, guwa memang tension habis dah..masa tuh pukoi 11 nak dekat 12 malam. guwa pegi masjid, guwa solat. time tuh guwa sorang-sorang jer. masjid tuh pulak gelap. guwa da pikir macam-macam dah. Alhamdulillah, Allah jaga guwa sepanjang guwa beribadah walaupun sebelom nih guwa da dengar macam-macam story kat masjid tuh.


sekiranya anda dalam kegembiraan, apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan?
Alhamdulillah, terima kasih Ya Rabbi. Semoga kegembiraan ini bukan satu nikmat palsu.



sekarang, guwa kena tag 3 orang untuk jawab soklan nih pulak. nah, hambekk ! haha



adiooos ! =)